Motiqain - paasi

Motiqain - pölli ei ole uusi eikä uniikki idea markkinoilla. Monet ovat kauhistelleet markkinoilta löytyvien vastaavien tuotteiden hintaa (500,00-600,00 EUR). Niin minäkin.

Siispä kyytiä sai metallipajan alasimen entinen jalustapölli (k. n. 700, h. n. 500). Arviolta 15 vuotta tehtäväänsä hoitanut mäntypölli oli ainakin kuivaa, sekä reilu halkeama teki siitä loisto aihion tähän tarkoitukseen.

Käsisahalla sahattuna yhden sivun sahaamiseen kului aikaa 2 tuntia. Käsisahalla syntyi hieno aaltoileva pinta. Tämän jälkeen paikalle tuli mies ja moottorisaha, jonka "tasaisen jäljen" (yhdelle sivulle oli jätettävä reliikki tästä lennokkaasta pistäytymisestä) höyläämiseen kului monta iltaa, mutta käsihöyläyksen tuloksena oli elävämpi/aaltoilevampi pinta verrattuna tasohöylään.

 

Lopputulos on hieno. Painoa on tukevat 20 kg, lopulliset mitat n. 550 x 350 x 350 mm. Suurelle halkeamalle löytyi heti käyttötarkoitukset. Puun sävy oli myös jo pitkälle kauniisti harmaantunut.

Mutta kun palaa takaisin siihen hirveään yli 500,00 euron hintaan, ja materiaalina oli kuitenkin tammi, ja laskisi yhteen tämän täysin käsityönä tehdyn "oikeat" kustannukset niin samoihin hintoihin päädyttäisiin.

Motiqain, haapa.

Motiqain, haapa.